Kategorier
Blog

Skabelon til logbog

Logbøger og portfolio kan være et vigtigt redskab i et udviklings- og lærings- eller uddannelsesforløb. Det kan være her man holder den røde tråd og stedet hvor man gør teorier, modeller og diskussioner til sine egne, så man på den måde får opbygget et personliggjort redskab.

For at få mest muligt ud af egen logbog, så er det en god idé at anvende det helt fra begyndelsen af et forløb, skoleperiode eller andet – det giver mulighed for at inddrage noter fra oplæg og diskussioner samtidig med at den kan komme til at indeholde konstruktive refleksioner, pointer og idéer, således at det der har risiko for blot at være en strejfende tanke i stedet bliver nedfældet og gemt.
Det kan kræve lidt anstrengelse at finde sin egen rytme eller måde at gøre tingene på, men det kan helt klar være umagen værd!

Jeg har tidligere skrevet lidt om portfolio og logbøger et par steder her på sitet. Der er blandt andet “Noget om portfolio og logbog” og “Noget om logbøger og blogging“. På basis af dette har jeg arbejdet en smule videre.

Hvis man har lyst til at bruge, så har jeg lavet en skabelon til portfolio/logbog. Jeg forestiller mig at det kan være et konkret hjælperedskab til at komme i gang – måske kan den omformes og måske senere forkastes eller vedblive at blive brugt?


Med fare for at være ualmindeligt gammeldags, så er skabelonen lavet i et Word-dokument med faste og foruddefinerede indholdspunkter. For at lette navigationen i dokumenter har jeg givet hver overskrift et link, som er placeret i toppen af dokumentet.

Tanken er at eleverne/kursisterne eller de studerende kan tage udgangspunkt i dokumentet og derudfra arbejde med deres logbog.

Jeg er klar over at et Word-dokument ikke er så fancy-smart-hipt, men til min brug har det denne gang været meningsfyldt at fravælge en teknisk løsning, som indarbejder internet, interaktivitet og alt muligt andet sjovt, idet den teknologi der benyttes dermed (for de fleste) er genkendelig og dermed hurtigt brugbar.

Jeg håber at andre end jeg kan gøre brug af det til noget fornuftigt – god fornøjelse!

Du kan finde skabelonen her som én samlet pakke i zip-format med både en pdf, en Word-fil og en Word-skabelon eller du kan bare hente den direkte som Word-fil.

God fornøjelse!

Af Peter Holmboe

Teacher, media and tech-nerd, father, husbond and generally very happy :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »