Kategorier
Blog

Flippede gaver med posten

Nu er det næsten jul!

Flipped Classroom - kom godt i gangPostbudet stod i dag i sin røde frakke og overrakte gaver til hele to videncentermedarbejdere…

Vi har været så heldige at få Henning Romme Lunds bog tilsendt. Bogen hedder “Flipped Classroom – kom godt igang” og selve titlen er meget præcis. Her er tale om en bog som fokuserer på Flipped Classroom mere end Flipped Learning og video er i centrum.

Første indtryk er positivt. Bogen er skrevet i et godt sprog og fremstår nemt tilgængelig, praksisnær og med adskillige illustrationer og eksempler. Fokus er på hvordan mere end hvorfor og der er tale om en fornuftig “holden i hånden” i forhold til hvordan og med hvad man som underviser kan lave videoer.

Samtidig angriber bogen selve undervisningens organisering og ser på hvordan man som lærer kan anvende video som lektie og hvordan man kan anvende det i selve sin undervisning.

Der er generelt tale om en bog, som i omfang og tyngde er meget overkommelig. Det betyder at bogen er hurtig sofalæsning, som kan præsentere en for nogle af tankerne og aspekterne bag Flipped Classroom – i håndbogsform.
Hvis du søger efter de teoretiske forklaringer, didaktiske sammenhænge og pædagogiske forklaringer, så er det nok ikke “Flipped Classroom – kom godt igang”, som du skal gribe fat i.

Omvendt… Hvis du har styr på dine tanker, refleksioner og begrundelser ud i det at flippe, så får du her foræret forslag til struktur og god inspiration til alskens sager lige fra videotyper til optageudstyr og bogen kan blive en bog, som du “husker med”, således at du husker varierende opgaver, sammenhænge, videotyper, optageformer etc. når du underviser.

Bogen er en iBog fra Systime, men kan også bestille som papirbog.

Og… vi er glade for gaven!

Af Peter Holmboe

Teacher, media and tech-nerd, father, husbond and generally very happy :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Translate »